.
 

Geschiedenis

In 1967 wordt er in de Nijmeegse wijk Neerbosch-Oost een jeugddrumband opgezet: Jeugddrumband Neerbosch-Oost.
Veel kinderen in de wijk zijn lid van de drumband en verzorgen diverse optredens in de wijk tijdens de intocht van Sinterklaas, de Carnavalsoptocht en diverse andere gelegenheden. Later verandert de naam naar Drumband Neerbosch-Oost en komen er majorettes bij. Drumband en Majorettekorps Neerbosch-Oost was geboren. Tot de jaren ‘90 hebben zij deze naam gehouden.
In de jaren ‘90 is de drumband uitgebreid, er komt een concertrepertoire bij. De naam wordt veranderd naar Slagwerkgroep en Twirlteam Neerbosch-Oost. Kort daarna valt het twirlteam af en blijft over wat tegenwoordig bekendstaat als Slagwerkgroep Neerbosch-Oost.
In de periode tot 2014 heeft de club een zeer hoog muzikaal niveau bereikt en doen ze ook jaarlijks mee met wedstrijden. Er zijn verschillende prijzen gewonnen, zo is Slagwerkgroep Neerbosch-Oost meerdere keren Nederlands Kampioen geworden in de hoogste divisie en hebben ze meerdere malen succesvol deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

In 2014 heeft Slagwerkgroep Neerbosch-Oost zich doorontwikkeld naar de moderne tijd door het muziekrepertoire aan te passen.
De traditionele muziekstukken worden ingeruild voor moderne en aansprekende muziek en nieuwe technieken en instrumenten zoals samples, keyboards en clicktrack worden in de concerten gebruikt. Muziekstukken worden op maat geschreven door jonge componisten zoals Ruben Maathuis, Martijn Oostra en Melvin Puijn.